Eigen schuld slachtoffer verkeersongeval / bedrijfsongeval

Denk hier bijvoorbeeld aan de fietser die niet goed uitkijkt of risico’s neemt en tegen een paaltje rijdt of daardoor wordt aangereden door een auto.

In geval van eigen schuld zal er een verdeling plaatsvinden van de schadevergoeding over de verschillende partijen. Hierbij zal door partijen de mate van eigen schuld worden vastgesteld. Als partijen hier samen niet uit komen dan kan dit ook aan de rechter worden voorgelegd en in een gerechtelijke procedure worden vastgesteld.

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

Dit kan eventueel ook in een zogenaamde deelgeschillenprocedure (een korte snelle procedure om het onderhandelingsproces op gang te helpen). Om een voorbeeld te geven: bij een verdeling van bijvoorbeeld 75% – 25% komt bijvoorbeeld 25% van de schade voor rekening van het slachtoffer zelf, dit is dus het gedeelte “eigen schuld”. De verdeling betreft in beginsel de volledige schadevergoeding dus behalve de concrete materiele en immateriële schade ook de buitengerechtelijke kosten, de kosten van medische informatie, de kosten van de in te schakelen medisch adviseur enz. enz.