Letselschadeadvocaat voor geweldsdelicten gezocht?

1. Neem direct contact op met de autoriteiten

Zorg ervoor dat u onmiddellijk na het geweldsmisdrijf contact opneemt met de politie voor het doen van aangifte en medische hulp zoekt. Dit is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar ook voor het verzamelen van bewijsmateriaal dat later van cruciaal belang kan zijn bij het nastreven van een schadevergoeding.

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

2. Zoek medische behandeling

Laat uw verwondingen grondig onderzoeken en documenteer alle medische kosten en verslagen. Dit helpt bij het vaststellen van de aard en omvang van uw letselschade.

3. Verzamel bewijsmateriaal

Probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, zoals getuigenverklaringen, foto’s van de plaats delict, medische verslagen en eventuele beveiligingscamera-opnamen (voor zoveel de politie dit al niet doet). Dit kan uw zaak sterker maken als u een schadeclaim indient, zeker als het openbaar ministerie niet overgaat tot vervolging.

4. Neem contact op met een letselschadeadvocaat

Een deskundig letselschadeadvocaat kan van onschatbare waarde zijn bij het navigeren door het complexe juridische proces. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van uw zaak, het bepalen van de aansprakelijkheid en het berekenen van de juiste schadevergoeding.

5. Dien een vordering in tijdens een strafzaak

In Nederland is kunt u een schadevergoedingsvordering indienen in een strafzaak (een zogenaamde voeging) ter verkrijging van schadevergoeding van het slachtoffer. Onder omstandigheden zal de overheid de schadevergoeding zelfs overnemen en de schade betalen. Deze schade wordt dan weer door de overheid verhaald op de dader.

6. Onderhandel of stap naar de rechter

Als het openbaar ministerie niet overgaat tot vervolging dan kunt u (met de middels het bovenstaande verkregen bewijsmiddelen) en met tussenkomst van een letselschadeadvocaat proberen te onderhandelen met de aansprakelijke partij of hun verzekeraar om een passende schadevergoeding te verkrijgen. Als een minnelijke schikking niet mogelijk is, kan de advocaat u bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Het is belangrijk te onthouden dat elk geweldsmisdrijf en elke letselschadezaak uniek is. Het is echter uw recht om gerechtigheid te zoeken en vergoeding te eisen voor de schade die u heeft geleden.

Als slachtoffer van een geweldsmisdrijf heeft u niet alleen recht op gerechtigheid, maar ook op de juiste vergoeding om u te helpen herstellen en uw leven weer zo goed als mogelijk op te bouwen. Het inschakelen van een deskundig letselschadeadvocaat van Julicher & Meijer Advocaten kan u helpen om dit proces soepeler en effectiever te doorlopen. Aarzel niet om ons te bellen op tel.: 0478 52 10 70.