Letselschadeadvocaat voor verkeersongeval

Whiplash door achter-oprijding of aanrijding:

Door de botsing, zoals bijvoorbeeld een kop- staartbotsing of een achter-oprijding, wordt het lichaam heen en weer geslingerd in de stoel waardoor het hoofd een zogenaamde zweepslag maakt en schade aan de halswervelkolom het gevolg is. De gevolgen kunnen aanzienlijk en langdurend zijn zoals concentratieverlies, misselijkheid, hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid enz..

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

Andere verkeersongevallen:

Verkeersongevallen zijn vaak het gevolg van niet oplettende bestuurders dan wel het niet verlenen van voorrang of gewoonweg roekeloosheid. Zij ontstaan tussen auto’s onderling, auto’s en fietsers of door vrachtauto’s of bestelauto’s, bijvoorbeeld door de beruchte dode hoek, de laagstaande zon of door telefoneren achter het stuur.

Hierbij zijn vooral ook de bestelauto’s berucht. Tussen 2007 en 2009 vonden er gemiddeld 628 ongevallen met bestelauto’s per jaar plaats als gevolg van achteruitrijden of de dode hoek waarvan ook nog eens de helft van de ongevallen binnen de bebouwde kom plaatsvond en dus vaak voetgangers en fietsers het slachtoffer zijn.

Ook eenvoudigere “verkeersongelukken” kunnen plaatsvinden zoals de valpartijen als gevolg van het struikelen over een opstaande of loszittende stoeptegel, fietsers (of auto’s) die voetgangers omver rijden, auto’s die een ongeval krijgen als gevolg van gaten in de weg enz..

Stap 1: Zoek Direct Medische Hulp

De gezondheid staat altijd op de eerste plaats. Zoek onmiddellijk medische hulp, zelfs als u denkt dat de verwondingen mild zijn. Sommige letsels manifesteren zich pas na verloop van tijd. Het medisch dossier dat tijdens de behandeling wordt opgesteld, zal later van onschatbare waarde zijn.

Stap 2: Verzamel Bewijsmateriaal

Maak foto’s van de plaats van het ongeval, de schade aan voertuigen en je verwondingen. Verzamel getuigenverklaringen en noteer de contactgegevens van andere betrokken partijen. Vul samen het Europees schadeformulier in. Zorg dat uw artsen, huisarts, specialist en andere behandelaars weten dat het letsel het gevolg is van dit ongeval (zodat de letselschade advocaat medische informatie kan opvragen). Dit bewijsmateriaal kan later van cruciaal belang zijn bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het claimen van de letselschade en het vaststellen van de hoogte van het schadebedrag.

Stap 3: Meld het Ongeval bij de Politie.

Neem zo snel mogelijk contact op met de politie om het ongeval te melden. Als de politie naar het ongeval komt kijken dan heeft u in ieder geval een proces verbaal van politie om op terug te vallen.

Stap 4: Zoek Juridische Hulp

Het kan verwarrend zijn om te begrijpen welke stappen u moet nemen en hoe u herstel van het letsel kunt bevorderen en de schadevergoeding kunt berekenen en veiligstellen. Een ervaren letselschadeadvocaat kan u door dit proces leiden, uw rechten beschermen en helpen bij het onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij.

Stap 5: Schadevergoeding claimen / hoogte van letselschade:

Naarmate de gevolgen van het verkeersongeval langer duren zal de schade ook groter worden. Immers zal arbeidsongeschiktheid, terugval in inkomen en verlies van toekomstperspectief het gevolg zijn.

Met de hulp van uw letselschadeadvocaat kunt u de schadeclaim opstellen en indienen. Deze claim kan medische kosten, verloren inkomsten, pijn en lijden, en andere schade dekken die u heeft hebt opgelopen als gevolg van het verkeersongeval.

Indien de dader van het verkeersongeval niet bekend is, bijv. bij een aanrijding waarbij de dader doorrijdt dan kan toch de schade verhaald worden. In dat geval kan het schadefonds vaak uitkomst bieden.

Stap 6: Herstel en Revalidatie

Terwijl de letselschadezaak loopt, is het belangrijk om zich te concentreren op het herstel. Volg de medische behandelingen op en werk samen met fysiotherapeuten of specialisten om zo snel mogelijk weer op de been te komen. Uiteindelijk is herstel of een zo groot mogelijk herstel het belangrijkste.

Stap 7: Afwikkeling of Rechtszaak

Uw letselschadezaak kan eindigen in een onderhandelde schikking of een rechtszaak. Het aanspreken van en onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen is een vak apart. Uw advocaat zal u door dit proces leiden, ervoor zorgen dat uw belangen worden beschermd en proberen de best mogelijke uitkomst voor u te bereiken.

Het behandelen van letselschade na een verkeersongeval kan een complex en uitdagend proces zijn, maar met de juiste stappen en de juiste juridische bijstand kunt u de schadevergoeding krijgen die u verdient. Onthoud dat je recht hebt op een volledige vergoeding voor de geleden schade en dat je niet alleen staat in deze strijd. Laat een ervaren letselschadeadvocaat u bijstaan en u helpen op weg naar herstel. Wij helpen u graag waarbij het, het makkelijkst is indien u contact met ons opneemt via het contactformulier. Wij zullen u dan binnen 24 uur bellen.