Soorten letselschade

De schade kan men vervolgens weer onderverdelen in twee soorten schade: de materiële en de immateriële.

Materiële schade: 

Wij spreken over materiële schade als het direct geld kost, bijvoorbeeld door inkomensschade, artsbezoeken, reiskosten, pensioenschade enz..

Immateriële schade: 

Van immateriële schade is sprake wanneer u persoonlijk wordt aangetast, bijvoorbeeld door ontsierende littekens, voortdurende hoofdpijnen, vermoeidheid, duizeligheid enz..

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

Medische eindtoestand/Definitieve schade:

De definitieve schade kan pas worden opgemaakt op het moment dat sprake is van een medische eindtoestand. Dit is de toestand waarbij er geen sprake meer is van een verbetering dan wel een verslechtering van de gezondheid. Eerst op dat moment kan de schade die in het verleden is ontstaan geïnventariseerd worden en kan de schade naar de toekomst doorberekend worden, omdat dan pas bekend is welke beperkingen in de toekomst blijven bestaan.

In het geval een automobilist een letselschade veroorzaakt bij een ander, dan Dekt de wam (wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) verzekering In beginsel deze schade. Deze verzekering geldt ook voor letselschade die Wordt toegebracht aan de inzittende van de auto. Ook indien dat de partner, Kinderen of andere familieleden betreft van de bestuurder. De verzekering Keert niet uit ter zake van de letselschade die bij de bestuurder zelf ontstaat.

Behalve een aansprakelijkheidsverzekering wordt er vaak ook nog een Auto-inzittendenverzekering gesloten. Deze inzittendenverzekering is er in Twee soorten namelijk de ongevallen-inzittendenverzekering (oiv) en de s Chadeverzekering inzittenden (svi).