Stap 5. De verdere behandeling van de letselschade

1. Schadeclaim Indienen:

Na het vaststellen van de aansprakelijkheid zal uw letselschadeadvocaat helpen bij het opstellen van een schadestaat. Dit is een opstelling van de schadebestanddelen en bedragen. Deze schadestaat is cruciaal voor het indienen van een schadeclaim bij de verantwoordelijke partij of hun verzekeraar. Deze claim zal de geleden schade, zowel materieel als immaterieel, omvatten. Hierbij kunt u denken aan medische kosten, reiskosten, kosten die u heeft gemaakt voor fysiotherapie, verloren inkomsten, pijn en lijden, pensioenschade, kosten van de advocaat en eventuele toekomstige kosten.

Het opmaken van de schadestaat en daarmee de schadeclaim kan gedurende de hele looptijd gebeuren zodat ook tussentijds voorschotten op de schadeclaim kunnen worden gevorderd van de verzekeringsmaatschappijen. Dit kan zowel een voorschot op de materiële als op de immateriële schadevergoeding zijn.

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

2. Onderhandelingen:

Na het indienen van de schadeclaim, maar ook tussentijds, zullen er onderhandelingen plaatsvinden tussen de letselschadeadvocaat en de tegenpartij of hun verzekeraar. Het doel van de onderhandelingen aan het einde van het proces is om een eerlijke schikking te bereiken zonder naar de rechter te stappen. Wij als letselschade advocaten behandelen uw belangen en trachten de best mogelijke vergoeding voor u te verkrijgen.

3. Rechtszaak (indien nodig):

Als er geen overeenstemming kan worden bereikt tijdens de onderhandelingen, kan uw letselschadezaak naar de rechter gaan. In dat geval zal uw advocaat u juridisch vertegenwoordigen en proberen te bewijzen dat de andere partij aansprakelijk is voor uw letsel en de geleden schade.

4. Vergoeding Ontvangen:

Zodra een schikking of een gerechtelijke uitspraak is bereikt, ontvangt u de overeengekomen vergoeding voor uw letselschade. Als letselschadeadvocaat is het van belang om hier een zo optimaal mogelijke schadevergoeding te krijgen waarbij u rechtvaardig wordt gecompenseerd voor uw leed en verlies.

Het behandelen van letselschade is een proces dat zorgvuldige aandacht en expertise vereist. Het is raadzaam om letselschadeadvocaat van ons kantoor in de arm te nemen om uw rechten te beschermen en ervoor te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een goede samenwerking met uw advocaat kan u helpen om door deze uitdagende periode te komen en de juiste stappen te nemen om uw herstel te ondersteunen en uw schade vergoed te krijgen. Bel ons op tel nr. 0478 – 52 10 70.