Stap 1: Intake gesprek met letselschade advocaat

Wat is een Intakegesprek?

Een intakegesprek met een letselschade advocaat is het allereerste contactpunt in uw reis naar herstel en schadevergoeding. Er wordt dan een afspraak bij ons op kantoor gepland dan wel een telefonische inbelafspraak of een afspraak bij u thuis voor een eerste gesprek.

Dit eerste gesprek in de letselschadebehandeling is bij ons kantoor altijd Vrijblijvend en gratis voor u. U kunt het zien als een soort spreekuurgesprek in het kader van de letselschade.

Vrijblijvend intakegesprek

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken met één van onze medewerkers. Bel dan direct en vrijblijvend met T. 0478 52 10 70

Tijdens dit gesprek zal de advocaat luisteren naar uw verhaal, de details van uw letsel en de omstandigheden van het ongeval of beter gezegd, de wijze waarop het ongeval gebeurd is. Tevens worden de gevolgen van het ongeval in kaart gebracht. De advocaat wordt zo in staat gesteld een diepgaand inzicht te krijgen in uw situatie.  Dit is een cruciale stap om de haalbaarheid van uw letselschadeclaim te beoordelen. Vragen zijn bijvoorbeeld: Wie is aansprakelijk? Wie moet worden aangeschreven? Is er een verzekeringsmaatschappij betrokken?

Is dat allemaal het geval dan kan het gesprek voortgezet worden en kunnen we beginnen met de eerste inventarisatie. dit houdt in het inventariseren van de artsen, fysiotherapeuten enz. Waar u geweest ben en de schadeposten die u tot nu toe gehad heeft, inclusief eigen risico, reiskosten, verlies van inkomen enz.. Het inkomensverlies is vaak een van de belangrijkste schadeposten aangezien die elke maand terugkomt.

Ook wordt met u besproken de wijze waarop de schadebehandeling volgt en worden de verschillende stappen in die schadebehandeling met u doorgesproken.

U ontvangt tevens een medische machtiging die het ons mogelijk maakt om de medische informatie op te vragen, omdat artsen anders geen medische informatie afgeven aan derden.

Vervolgens zal ook met u besproken worden de voorwaarden waaronder de zaak wordt aangenomen en hoe de kosten afgerekend worden.

Feitelijk krijgt de letselschade advocaat in dit intake gesprek dus de basisinformatie van waaruit hij gaat werken en op basis waarvan hij samen met u beslist over de volgende stappen die gezet gaan worden. Tevens krijgt u de informatie die nodig is om te begrijpen hoe de letselschade advocaat te werk gaat en wat hij doet.

De Voordelen van een Intakegesprek

1. Deskundig Advies
Een ervaren letselschade advocaat kan u voorzien van deskundig advies over de stappen die u moet nemen. Dit omvat het beoordelen van de sterke en zwakke punten van uw zaak, het vaststellen van de mogelijke aansprakelijke partijen en het inschatten van de te verwachten schadevergoeding of compensatie.

2. Juridische Begeleiding
Tijdens het intakegesprek zal de advocaat u informeren over uw rechten en welke stappen er genomen moeten worden om uw zaak vooruit te helpen. Dit kan onder meer het verzamelen van bewijsmateriaal, medische documentatie en het bepalen van de te volgen juridische strategie omvatten.

3. Verduidelijking van Kosten
U kunt ook inzicht krijgen in de kosten (meestal gratis) en tarieven die verband houden met het inschakelen van een letselschade advocaat. Dit zal u helpen om realistische verwachtingen te creëren en financiële planning te maken, indien nodig.

Hoe zich voorbereiden op een Intakegesprek

Om het meeste uit uw intakegesprek te halen, is het raadzaam om de volgende documenten en informatie mee te nemen:

  • Uw persoonlijke identificatie en contactgegevens;
  • Alle documentatie met betrekking tot het ongeval, zoals politierapporten (meestal krijgt u dat niet), het ingevulde Europese Schadeformulier of getuigenverklaringen;
  • Medische verslagen, de namen en adressen van behandelend artsen;
  • Rekeningen met betrekking tot uw letsel;
  • Eventuele correspondentie met verzekeringsmaatschappijen.

Conclusie

Een intakegesprek bij een letselschade advocaat is de eerste stap op weg naar herstel en schadevergoeding na een ongeval. Het biedt u de mogelijkheid om uw zaak te bespreken met een ervaren professional die u kan begeleiden en vertegenwoordigen gedurende het hele juridische proces. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent en wees bereid om alle relevante informatie te verstrekken om de advocaat in staat te stellen de best mogelijke dienstverlening te bieden.

Neem vandaag nog contact op met een letselschade advocaat van Julicher & Meijer Advocaten voor deskundige hulp. Bel daarom op telefoonnummer: 0478 – 52 10 70 om uw intakegesprek te plannen en de eerste stappen te zetten in de richting van compensatie van geleden schade en herstel van uw letsel.

Ons kantoor is gevestigd te Venray, vlak bij Venlo, Horst, Deurne en Boxmeer op de grens tussen Limburg en Brabant.